A Tatabánya után a Balatonfüred elleni mérkőzése is elmaradt NBI-es csapatunknak koronavírus-érintettség miatt. A betegségről, megelőzésének lehetőségeiről Szigeti Szabolcs, a csapatot működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója osztotta meg tapasztalatait. Érdemes elgondolkodni rajta:

“Először is szeretném leszögezni, nem politikai szándékból írok. Sőt egyáltalán nem szeretek itt írni, olvasni mert ….. Most megosztom a saját 100% tapasztalatainkat COVID ügyben:

Bármennyire felkészülsz és védekezel, megteszel mindent, ha van, aki nem ezt teszi, akkor megfertőződhetsz. Ha bármilyen kisebb tüneted van, ne menj közösségbe. Hangsúly a kisebb tüneten van.

Miért? Mert minden átfertőzést tünetmentes hordozóktól kaptunk vagy tünetmentesként adtunk tovább. 7-10 nap után jelentkeztek tünetek. Volt, akinek a kontaktálódás 5. napján negatív PCR tesztje lett. Hiába volt karanténban, nem érintkezett senkivel a 9. napon pozitív tesztje lett.

Senkinek nem volt tünete a csapatban, mégis 5 fertőzött volt a teszten. És fertőzött tovább, most 12 pozitív esetünk van.

A tünetek változóak voltak. Erős sportolók esetében is gyengeséget okozott, szaglás és ízvesztést, lázat erős torokfájást. Két személynél volt közepes tünet, akik szerint, inkább ne legyen ilyenbe része senkinek. 3-4 nap után, szinte tünetmentes lett mindenki. Bár a szaglás vesztése akár 6-8 hétig is eltarthat.

Nem volt semmilyen csodagyógyszer. Algopyrin, C vitamin, torokfertőtlenítő, Strepfen cukorka.

A lakásban 15 nap bezártság borzalmas, nagyon lassan telik az idő.

Aki maszkban dolgozott a csapat mellett, orvos, masszőr, sofőr, intézők stb., mind negatív tesztet produkáltak, pedig egy légtérben voltak, érintkeztek is. Sőt kesztyűben dolgoztak.

Az ÁNTSZ munkatársai, mentősök, akik a teszteket végezték nagyon segítőkészek és együttműködőek voltak. Munkatársaink felkészültek, minden protokollt betartottak.

Jó volt, hogy C közepünk is segített. Hiszen 16 ember napi ellátása komoly szervezést igényel, de munkatársaink, akik nem kerültek karanténba profin helyt álltak.

Csak azt tudjuk átadni, amit tapasztaltunk. Mindenki annyit von le belőle, amennyit gondol.

De fontos a távolságtartás, a maszkhasználat, az alapos kézmosás és az, ha valami gondod van, maradj otthon pár napot! Másokat védsz!”