Az ígérethez híven, a szilvásihoz hasonló, többféle labdajátékra alkalmas pálya épül Körtvélyesben. A napokban adták át a kivitelezőnek a munkaterületet. A mozogni vágyók már október végén birtokba vehetik a sportpályát.

 Az elavult, balesetveszélyes bitumenes pálya helyén modern 21. századi követelményeknek megfelelő rekortánborítású sportpálya építése kezdődik a napokban Körtvélyesben.

A Magyar Labdarúgó Szövetség országos pályaépítési programjához köthető beruházás költségének 70%-át pályázati támogatás, a maradék 30%-ot – a városvezetés kitartó munkájának köszönhetően – helyi források biztosítják.

Polics József polgármester elmondta, hogy a körtvélyesi pálya építése része annak az önkormányzat által elindított közterület-fejlesztési programnak, amelyen belül a belvárosba tervezett görpark is megépül.

A körtvélyesi beruházás során az egykori bitumenes pálya környezete is átalakul. A tervek szerint egy fásított ligetes rész kialakításával újabb kulturált szabadidő eltöltésére és sportolásra alkalmas területtel gazdagodhat a város. Az új pálya szervesen kapcsolódhat a három évvel ezelőtt megépített szabadtéri edzőparkhoz és a 200 méteres, rekortánborítású futópályához.