A Gagarin iskola két csapata is eredményesen szerepelt az ÉPÍT-ÉSSZEL szakmaismereti verseny 34 csapatot felvonultató mezőnyében.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara ismét pályaorientációs szakmaismereti versenyt írt ki baranyai iskolák 7. osztályos tanulói részére. A cél az volt, hogy a hiányszakmaként jegyzett építőipari szakmákat megismertessék és megszerettessék a tanulókkal. Iskolánként két csapat 3-3 fővel jelentkezhetett.

Különböző baranyai iskolákból összesen 34 csapat indult el. A szakmaismereti versenyre a Gagarin iskola is nevezett két csapattal.

Az 1. fordulóban elméleti kérdésekre kellett on-line válaszolni, majd a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúrát látogatták meg a tanulók.

A 2. fordulóra 2020. februárjában került sor. A csapatoknak egy, a fantáziájukra bízott szabadon választott épület makettjét kellett megálmodniuk, megtervezniük és megépíteniük. Csak téglát, cserepet, nyílászárókat és ragasztót kaptak a csapatok. A megépítésre 2 hét állt rendelkezésre.

A szeptemberre tervezett 3. gyakorlati forduló a Covid19 folytán a biztonság miatt elmaradt.

Az elméleti kérdésekre adott hibátlan válaszok, és a makettek mesteri megépítése meghozta a várt eredményt. Iskolánk két csapata, a baranyai iskolák 34 induló csapatból 1. és 2. helyezést ért el.

1. helyezett: ÖKO-HÁZ

Készítette: Balogh Norbert 7.a osztály

Erdélyi Zoltán 7.a osztály

Galambos Péter 7.a osztály

2. helyezett: GÓTIKUS KÁPOLNA

Készítette: Jakab Barnabás 7.a osztály

Sághy Martin 7.a osztály

Szombati Bendegúz 7.a osztály

Felkészítő tanáruk: Nagy István mentortanár