Hagyományosan a Múzeumkert ad otthont a „Szárba szökkenő jövőnk” elnevezésű rendezvénynek. 2015 óta az előző esztendőben született, településünkön élő gyermekek nevével jelzett Zsolnay-kalászokat helyezik a vitrinekbe.

Kisgyermekek hangjától vált ismét élővé vasárnap a Múzeumkertben kialakított Bányász Emlékhely. Városunk születésnapjához kötődve újszülöttek nevével ellátott kalászok kerülhettek a vitrinekbe.

Polics József polgármester az ünnepi alkalomból rámutatott: “a jóslatokkal ellentétben Komló ma is él és gyarapodik. Bizakodásra ad okot, hogy egyre többen találnak otthont városunkban. Ebben szerepe van annak is, hogy az önkormányzat kiemelten támogatja az otthonteremtést a munkahelyek létrejöttét.

Felidézte Bachmann Zoltán – a hely megálmodójának – szavait: „Ez az emlékhely ne csak a múlt feletti siránkozásnak, hanem a jövőbe vetett hitnek is adjon teret.”

„A kalászok ma is örömmel hirdetik, gyarapodunk, bízunk a jövőben, a gyermekekben, a családban. A Zsolnay-kalászokban üdvözöljük városunk legifjabb lakóit, mert születésük a szülők, a család, az egész közösség számára érték és öröm” – válaszolt a néhány éve elhunyt kiváló építész szavaira Polics József.

Az ünnepségen a Szent Bernadett Óvoda óvodásainak rövid műsorát láthatták a jelenlévők.

A kalászokat Görgey Etelka, a komlói református gyülekezet lelkipásztora áldotta meg.