Újabb komlói díszpolgár tiszteletére állítottak emlékkövet a Díszpolgárok sétányán. Dr. Somfai Jenő 1993-ban kapta meg Komló legnagyobb elismerését.

A Tisztelet Komlónak Egyesület és az önkormányzat szervezésében ünnepélyes keretek között avatták fel dr.Somfai Jenő (1905-1998), Komló első bányaorvosának emlékhelyét.

A 70. bányásznap programsorozatában lezajlott eseményen bevezető gondolatokat Simon Andrásné mondott. Somfai Jenővel kapcsolatban megjegyezte:1931-ben vette át komlói hivatalát, amelyet egészen 1948-ig látott el. A díszpolgári címet önfeláldozó gyógyító munkájáért, a bányásztársadalom problémáinak felvállalásáért, hűségéért vehette át 1993 augusztusában.

Fekete László Somfai doktor naplójából idézett

Díszpolgárunk alakját és életútját Fekete László nyugalmazott geológus idézte fel, aki naplójegyzeteket vette alapul.  Ebből kiderült, hogy Somfai doktor kezdte meg a bányászok szilikózisának vizsgálatát, munkatársaival röntgengépet szerkesztett. Kutatásaiból a bányászati- és kohászati, valamint orvosi lapokban publikált. Munkájáról, az orvosi rendelőjéről a belvárosi iskola mellett, az akkori „Kezit csókolom” utcában egy vakolat alatt meglelt cégtábla tanúskodott.

Díszpolgárunk tiszteletére az emlékfát Somfai Jenő leánya, Somfai Magdolna, a családtagok, a városvezetés részéről Polics József polgármester és Kispál László alpolgármester ültette el.

A rendezvényen Kiss Anikó és Berky Ágota működött közre.