Az idei évben ünnepeljük a 70. Komlói Bányász Napokat. A tavasszal kialakult veszélyhelyzet miatt, és a második hullám okán visszafogottan, a szórakoztató elemek nélkül emlékezünk meg a bányászokról és a város születésnapjáról.

A Himnuszt Pap Cecília és a Sárarany zenekar előadásában hallhatták a komlóiak a színházban. Az este folyamán a Pöndöly Néptáncegyüttes gondoskodott a hangulatról, és ahogy az lenni szokott: évértékelő gondolatok hangzottak el Polics József polgármestertől, valamint városi kitüntetéseket adtak át.

Az ünnepi közgyűlésen Polics József polgármester és Kispál László alpolgármester elismeréseket adott át:

Komló Város Önkormányzat Képviselő-testülete „PRO URBE” kitüntetést adományoz a Pécsi Szakképzési Centrum Komlói Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma Székhely Intézménye közösségének.

Az intézmény mintegy 70 éves fennállása alatt több ezer diákot juttatott olyan végzettséghez, amellyel a város építését gyarapították, gazdagították.

A testület „PRO CIVITATE” kitüntetést adományozott

VARGA PÉTER nyugdíjas bányásznak, a bányásztársadalom közösségért, Komló városáért, a bányász emlékek gyűjtéséért, megőrzésért végzett elhivatott munkássága elismeréséül.

A testület KOMLÓ VÁROS KÖZSZOLGÁLATÁÉRT kitüntetést adományozott

HORVÁTH LÁSZLÓNAK, a Komlói Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési- és Fejlesztési Iroda vezetőjének.

KOMLÓ VÁROS KÖZOKTATÁSÁÉRT kitüntetést adományozott

BENKÉNÉ SOMOGYI GYÖNGYINEK, a Szilvási Általános Iskola Felsőszilvási Általános Iskola tagintézmény vezetőjének.

A testület KOMLÓ VÁROS NEMZETKÖZI KAPCSOLATAINAK FEJLESZTÉSÉÉRT kitüntetést adományozott SIMON ANDRÁS GYÖRGYNÉNEK, a Komlói Közös Önkormányzati Hivatal dolgozójának, aki marketing-ügyintézőként segíti Komló és testvér-településeivel való jó együttműködést. Testvérkapcsolatokhoz kötődő, Európai uniós pályázatok készítője, és azok sikeres programjainak lebonyolítója. 

Komló Város Képviselő-testülete Elismerő Oklevelet adományozott

JAUCH JÁNOSNAK, a Komlói Fűtőerőmű Zrt. villamos csoportvezetőjének, több mint négy évtizedes megbízható, értékes szakmai munkássága elismeréséül.

ORSÓS SÁNDORNAK, a Komlói Városgazdálkodási Nonprofit Zrt. dolgozójának, a cégnél hosszú idő óta végzett megbízható, gondos, nagy munkabírással végzett hulladékgyűjtő tevékenységéért.

MICSKEY GÁBOR, a BARANYA-VÍZ Zrt. Komlói Üzemigazgatóságának irányítástechnikai és automatizálási részlegvezetője a víziközmű szolgáltatásban végzett több évtizedes kiemelkedő munkássága elismeréséül.

VOJTEK AURÉLNAK, a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának, majd a Komló Irodai Papír üzemvezetőjének, a megváltozott munkaképességű munkavállalók rehabilitációs foglalkoztatásában végzett sok éves vezetői munkássága elismeréséül.