A város szolgálatában eltöltött 60 évet jubileumi programsorozattal ünnepli a Kökönyösi Óvoda. A sokak által még Sallai úti óvodának ismert intézményben szombaton közösségi napon fogadták a városrész lakóit.

A nap kínálatában természetesen a légvár, az arcfestés és a népi játékok voltak a legnépszerűbbek, de szinte kivétel nélkül kipróbálták a résztvevők kézügyességüket a népi mesterségek bemutató helyszínein is. A szakemberek segítségével a nemezelés, a csuhézás, a szövés-fonás, az agyagozás és a gyöngyszövés technikáit sajátíthatták el a gyerekek a délután folyamán.

 Az összetartozás jegyében rendezett közösségi nap csúcspontja a Csurgó zenekar élő koncertje volt.

A Kökönyösi Alapítvány „60 év a gyermekekért” pályázatából megvalósuló programsorozatban a nyárbúcsúztató rendezvény második volt a sorban. Korábban Uzsalyné Pécsi Rita „Hisztis, dacos, makacs gyermek” címmel tartott előadást az óvodában szülők és pedagógusok számára.

A hátralévő programokról Reszelőné Cser Sarolta, az óvoda közelmúltban nyugalmazott intézményvezetője elmondta, hogy októberben az óvoda múltját bemutató fotókiállítást nyitnak meg, majd még ugyanabban a hónapban Bagdy Emőke pszichológus tart előadást a Komlói Színházban.   

A rendezvénysorozat protokollal, óriástortával, ünnepi külsőségekkel szervezett születésnapi bulival zárul.