Komlón, a Szent Borbála Római Katolikus Templomban tartották a Pécsi Egyházmegye idei központi tanévnyitó ünnepségét. Fotó: dr.Udvardy György veszprémi érsek

A Szent Bernadett Óvoda óvodásai műsora után Ormándlaky Dalma, a katolikus iskola igazgatója köszöntötte a vendégeket, majd dr.Udvardy György veszprémi érsek, mondott tanévnyitó köszöntőt.

A pécsi apostoli kormányzó ebben örömét fejezte ki, hogy megújultak a komlói katolikus oktatási, nevelési intézmények, köszönetét fejezte ki a város közösségének, hogy azok környezete is szépül. Kitért a katolikus, keresztény kultúra európai kihívásaira, a pandémiás helyzetre. Felhívta a figyelmet arra, hogy mindezen nehézségek ellenére az oktatás és nevelés megkérdőjelezhetetlen feladatát végezni kell.

Ormándlaky Dalma intétézményvezető

Polics József polgármester beszédében Szent István alakját idézte, aki 1000 éve kijelölte az utat. Hálát adott, hogy már a nyolcadik éve zajlik nevelés, oktatás a komlói katolikus intézményben. Mint megjegyezte: ezzel egy hatalmas lépést tettünk a keresztény értékek megtartásában egy volt szocialista bányavárosban. Kiemelte a család meghatározó szerepét, majd megköszönte, hogy itt Komlón tarthatják közösen az egyházmegye ünnepségét.

Polics József polgármester

Tóth László egyházmegyei közoktatási főmunkatárs is köszöntötte az elsősöket és szüleiket. A hátrahagyott tanév tapasztalataiból kiindulva felhívta a figyelmét az egyházmegyében tanító pedagógusoknak a szülőkkel való összefogásra, hogy az előttünk álló tanévet is sikeresen zárják.

A központi tanévnyitó ünnepségen az egyházmegye két pedagógusa, Nagy Edit (Siklós) és Tumpekné Kuti Ágnes (Pécs) Szent Ignác-díjat vehetett át dr. Udvardy Györgytől.

Az ünnepség tanévnyitó szent misével zárult.