Kánikula és felhőtlen jókedv jellemezte a KBHE „bányásznapi” gyermekhorgász versenyét. A résztvevők temérdek ajándékkal és óriástortával ünnepelték a húszéves hagyományra visszatekintő eseményt.  

Az esztendő talán legmelegebb napja nem igazán kedvezett a Komlói Bányász Horgász Egyesület gyermekhorgász versenyének. A tikkasztó melegben – különösen a napos vízfelületeknél – kevesebb dolga akadt a résztvevőknek. Idén az idősebb korosztályban versenyzők jártak jobban: a fogások tömegét tekintve háromszor több hal akadt a horgukra az árnyékos oldalon. A mérlegelés után vörösszárnyú keszegek, dévérek, napkárászok, küszök kerültek vissza a tóba.

Az érmeket Polics József polgármester, Bugyi Sándor egyesületi elnök és Kiss Attila versenyfelelős adta át. A verseny támogatóinak köszönhetően horgászeszközök, játékok találtak gazdára eredményhirdetéskor. A tombolasorsolással együtt nem volt olyan ifjú horgász, aki ne részesült volna valamilyen ajándékban.

A verseny zárásakor meglepetés várt a közel negyven résztvevőre. A Komlói Bányász Horgász Egyesület 20 éve rendez gyermekhorgászok részére versenyt. A jubileum alkalmából a horgászpalánták és kísérőik két óriási tortát fogyaszthattak el a Sikondai tó partján.

A 10-14 éves korosztály dobogósai: 1. Mihály Bence 1805g 2.Deli Kinga 245g 3. Benesics Andrea 225g

A 10 év alatti korosztály érmesei: 1. Hovorka Luca – Hovorka Mira 380g 2. Tiszberger Anett – Tiszberger Aliz 170g 3. Nagy Márk – Kuklis Zalán 150g

A szervezők különdíjat is osztottak: Kovács Viktória, Marosi Karina, a Papp Kornél – Papp Richárd és a Janisch György – Janisch Jázmin kettős vehetett át ajándékot a szponzoroknak köszönhetően. A verseny legfiatalabb résztvevőjét, Csorba Milánt ugyancsak díjazta a KBHE.