Változik a kézilabda NB I. lebonyolítási rendje. A csapatok a koronavírus-járvány miatt gyorsított ritmusban lépnek pályára az őszi szezonban.  A Sport36-ra már szeptemberben 5 bajnoki vár.

– Célunk, hogy a szurkolók minél több meccset láthassanak, akkor is, ha esetleg a koronavírus-járvány miatt szigorításokra kényszerül az ország, és minden klubnak, valamint az MKSZ-nek is feladata a támogatóit a lehető legjobban kiszolgálni. Megtettük javaslatainkat a Liga felé, és felkértük, hogy éljen jogával, döntsön a Versenykiírás szükséges módosításairól, hogy az esetleges változások ne érjék váratlanul a sportágat és ne veszélyeztessék a bajnoki mérkőzések lejátszását – mondta el Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója.

Az NB I augusztus 28-án kezdődik a Telekom Veszprém – Budakalász találkozóval, és a tervek szerint 19 fordulót játszanak a csapatok 2020-ban.

Férfi 1-19. forduló időpontjai: (a csapatok ehhez igazodva alakítják ki menetrendjüket)

Szeptember 6., 9., 13., 20., 30.

Október 7., 11., 18., 25., 28.

November 15., 18., 22., 25., 29.

December 6., 9., 13., 16.

A Magyar Kupa néhány fordulója átkerült a jövő évre, és a válogatott időszakok sem sérülnek. A tervek szerint a Liga Kupa sorozata is a tavaszi szezonra csúszik át.

Még nem ismertek a Sport36-Komló mérkőzésidőpontjai. Ahogy “összeáll a kép”, tájékoztatjuk olvasóinkat.