Fényforrás a lelkünk mélyén címmel tartott előadást a Komlói Színházban dr. Csókay András idegsebész főorvos.

A Komlói Baptista Gyülekezet vendégeként járt Komlón dr. Csókay András, aki 2019 augusztusában a magyar orvoscsapat élén, egy fejénél összenőtt bangladesi sziámi ikerpárt választott szét sikerrel.

A világszerte elismerést kivívott idegsebész szakmai és hitbéli életútját dr. Kovács Éva főorvos, a komlói baptista gyülekezet vezetője mutatta be a hallgatóságnak. Köszöntőjében Polics József polgármester (osztály- és katonatársa volt a világhírű idegsebésznek – a szerk.) barátként üdvözölte előadót. Felhívta a figyelmet arra, hogy az ő életútja, cselekedetei, hite a magukban is változást akaró emberek számára követendő érték.

Csókay András mély gondolatokkal átszőtt előadásában a hit és a tudomány elválaszthatatlan kapcsolatát fejtegette. Beszélt a keresztény hit gyökereiről, az útkeresésről, istenélményeiről, élete három meghatározó kudarcáról, az önvizsgálatról. Azokról az imákról, amelyek folyamatos inspirációt jelentettek sebészi munkájában is.

Csókay Andrást missziós útjaira elkísérte Muhari Papp Balázs festőművész, grafikus, aki többek között a daccai műtét folyamatait is dokumentálta. Ennek történetét, nigériai és a bangladesi viszonyokat – az előadó vendégeként – maga a művész érzékeltette az előadáson.

A rendezvény zárásaként Dan Zoltán baptista lelkipásztor mondott áldáskérő imádságot Csókay András és munkatársai további életére, szolgálatára.