Szentmisével, a Templom téren tartott ünnepséggel emlékeztünk államalapító királyunk, Szent István történelmi hagyatékára. Államunk ünnepén a történelmi egyházak képviselői megáldották az új kenyeret.

A járványveszély miatt ideiglenes, de az ünnep méltóságához illő helyszínen, a Templom téren tartották az államalapításunkhoz kötődő városi ünnepséget Komlón. Az „új kenyér” megszegése előtt a történelmi egyházak képviselői – Dan Zoltán baptista lelkész, Dr. Görgey Etelka református lelkész, Hamzau Relu katolikus plébános, Hajduch Szmola Patrik evangélikus lelkész – mondtak imát, és áldották meg az új kenyeret.

„Augusztus 20. a magyarság „legősibb nemzeti ünnepe”. E napon államalapításunkat, Szent István királyunkat, nemzet-megmaradásunkat és az életet jelentő „Új kenyeret” is ünnepeljük. Az új kenyeret, mely az élet táplálója, melyben benne foglaltatik az isteni gondviselés, a teremtő erő, a dolgos kezek munkája, az összefogás, az együttműködés ereje, az élet körforgása” – foglalta össze államunk születésnapjához köthető gondolatait városunk polgármestere.

A Szent István-i utódoknak üzente: „Nekünk nem szabad letérnünk a kijelölt útról. Nem szabad elvágni keresztény gyökereinket, meg kell őrizni hagyományainkat, a ránk hagyott örökséget. Csak így tudunk olyan országot, olyan várost építeni, ahol jó felnőni, jó élni, ahol mindenki biztonságos otthonra lelhet.”

Az ünnepségen Korbuly István, Vizsy Orsolya a Közösségek Háza és Színház Művelődési Központ munkatársai, valamint Papp Cecília, az EFAMI tanára működött közre.