Különleges figyelemmel a résztvevők és a közönség egészségügyi biztonságára, immáron hatodik alkalommal gördül fel a függöny a Komlói Amatőr Színházi Találkozón. Fotó: Rákos Ildikó

Csütörtöktől vasárnapig határon túli magyarlakta területekről és az ország számos területéről érkező amatőr színjátszók randevúznak ismét egymással a komlói színpadon.

Sokáig kérdéses volt a koronavírus-járvány árnyékában az idei fesztivál megrendezése, de kedden Fajcsi Ferenc, a rendezvény házigazdája már megnyugtató fejleményekről számolhatott be.

A Súgólyuk társulatának rendezője megerősítette, hogy a tervezett versenyprogramot és a hozzá kapcsolódó szabadtéri koncerteket megtartják. Ez alól egy kivétel akad, mivel a vírushelyzetben nehézkes határátlépés miatt a partiumi Érmihályfalváról nevezett Móka Színjátszó Kör nem vállalta a fellépést.

Helyette szombaton 19 órától Németh Ákos József Attila-díjas drámaíró szerzői estjére kerül sor a Közösségek Házában. A beugró programon a fesztivál zsűrijének tagját Varga Róbert szakújságíró „vallatja”. Németh Ákos műveiből Harka Jenő tár elénk részleteket.

Az egészségügyi helyzetet figyelembe véve a válogatók idén a nagyszínpadi előadásokat részesítették előnyben, amelyekre már folyamatosan lehet regisztrálni a színházban.

Fajcsi Ferenc felhívta a figyelmet arra, hogy az off-programban koncerteknek helyet adó füves területet kordonnal kerítik körbe, ahová maximálisan 500 főt engedhetnek be.  A zenei eseményekre látogatók karszalagot kapnak, és kötelező lázmérésen esnek át belépéskor.

VI. KOMLÓI AMATŐR SZÍNHÁZI TALÁLKOZÓ

KOMLÓ, 2020. AUGUSZTUS 20 – 23.

A részletes program a Súgólyuk Színház és a KASZT felületein olvasható.