A komlói Közösségek Háza szervezésében életre hívott Karantömb rendezvénysorozat ötlete a veszélyhelyzet idején született. Célja, hogy az otthonaikban rekedt lakosságot egy falatnyi kultúrával és szórakozással ajándékozhassák meg a helyi fellépők, azonban mára már túlnőtte ezt a szerepét.

A 15 alkalommal megrendezett utcazene több városrészben, különböző fellépőkkel turnézott Komlón. A sort a Pöndöly Néptáncegyüttes és a Kacaj zenekar nyitotta a megújult Móricz-Mikszáth közötti sétálóutcában. A műsort minden alkalommal a Közösségek Háza facebook-oldalán követhették élőben azok a polgárok, akiknek erkélye vagy ablaka nem a rögtönzött színpad irányába nézett. Azonban aki erről is lekésett az nálunk, a Komlói Újság facebook oldalán is megtekinthette az összefoglalókat.

A fellépők és a komlóiak is bátortalanul álltak a rendezvényhez, de újszerű megközelítése okán hamar szárba szökkent és túljelentkezés alakult ki előadói oldalról. Később, ahogy enyhültek a szigorítások az emberek nem csak az ablakból nézték a produkciókat, hanem lemerészkedtek, sőt táncra is perdültek a bátrabb zenekedvelők.

A sorozatot a Chache Rom zenakar zárta a héten és az elmúlt három és fél hónapban a zenei paletta teljes kínálatát próbálták a szervezők a házak közé vinni. Zenélt és szórakoztatott ebben az időszakban a Pöndöly Néptáncegyüttes, a Kacaj- és a 40+ zenekar, a Bayerkrainers Trió, Papp Attila, Figura Ede, a Gipsy Rock Band, Tóth Gábor és Schrämpf Mária, a Taraf de Pécs zenekar, Schmidt Bálint és Pekár Áron, valamint a Folk Brass Band.

Schaff Anikó intézményvezető is sikeresnek nevezte a rendezvényt. Elmondta: örülök, hogy népszerű volt a rendezvénysorozat, amelyet a facebook elérések is alátámasztanak. Bár ezt a megoldást a veszélyhelyzet szülte, kísérletnek mindenképp hasznos volt számunkra, hogy a Közösségek Háza a jövőben is többször kiszervezze kulturális és szórakoztató programjait a házak közé, amennyiben erre igény van.

Az Európai Szociális Alap támogatásával a TOP-7.1.1.-16-H-ESZA-2019-00210 számú projekt keretén belül megvalósuló Karantömb elnevezésű rendezvénysorozat.