A Szilvási út aszfaltozásával egy újabb ötéves terv első fázisát indította el Komló Város Önkormányzata. A szilvási városrészbe vezető szakasz teljes szélességében új aszfaltszőnyeget kapott.

A Belügyminisztérium által kiírt útfelújítási pályázatból már több szakasz – Irinyi János utca, Gorkij utca, Körtvélyesi út – elkészült az elmúlt öt évben. A dávidföldi Munkácsy Mihály utcai beruházás értékéhez hasonló nagyságrendű már nem lesz, így „kisebb” mozaikokból szükséges összerakni egy-egy nagyobb útszakasz teljes felújítását.

Ebből a 37 millió forintos forrásból elkészül az első ütem, a tervek szerint a következő fázis a Függetlenség utca csatlakozásáig fog érni, amely érinti a járdákat, a parkolókat és a szegélyeket is. A következő években pedig a teljes Alkotmány- és Attila utca is sorra kerül az előre eltervezettek szerint.

„A tűzoltóságtól a Táncsics Mihály utca csatlakozásáig új aszfaltszőnyeget kapott az úttest. A komlóiak régóta vártak már ennek a forgalmas szakasznak a felújítására, de meg kellett várnunk a piac és vásárcsarnok átadását, hogy gond nélkül elkészülhessen az útberuházás is” – ecsetelte Polics József polgármester az út műszaki átadásán.

Az utolsó simítás a vonalak felfestése lesz. A szabvány szerint beszűkített úttesten záró-, illetve szaggatott vonal lesz a mentőállomás utáni kanyarig.