Harminchat nap alatt teljesítette Komló és a Duna forrása közötti, oda-vissza mintegy 3 ezer kilométert Szinyákovics Béla. Hazaérkezésekor Polics József polgármester, Kispál László alpolgármester, Szarka Elemér, a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület elnöke és Fóris Zoltán, az egyesület ügyvezető elnöke fogadta a kiváló sportembert.

Az extrém távolságokat lekerekező, eredetileg az Északi-sarkot megcélzó komlói kerékpáros június 28-án indult útnak a Fekete-erdőbe. Július 20-án érte el úti célját, a Duna forrását.

A hazaérkezés alkalmával Szinyákovics Béla Polics Józseftől és Kispál Lászlótól vehetett át serleget teljesítménye elismerésül.

Rögtönzött élménybeszámolójában a 68 éves sportember elmondta, hogy leginkább a németországi köves, hirtelen emelkedőkkel tarkított szakaszok jelentettek számára kihívást; ráadásul volt, hogy négy napig folyamatosan esett ott az eső. A kihívások és a fáradtság miatt a német szakaszokon többnyire kempingekben töltötte az éjszakákat. Az aszfaltos osztrák rész egészen más volt, ahol gyakorlatilag kipihenhette fáradalmait a komlói kerekes.

Közel 60 kg-os terhe kifelé a szembe fújó szél miatt tűnt jóval többnek, igaz visszaútján a hátszél már segítségéül szegődött. Kerékpárja annyira jól bírta, hogy például – ellentétben a korábban Spanyolországban átélt defektsorozattal – szinte hozzá sem kellett érnie a pumpához.

Az országhatárok nem okoztak problémát, szinte észre sem vette, hogy áthaladt rajtuk.  A visszaút tartogatott nehézségeket. Mosonmagyaróvártól Sárvárig, árnyék nélküli 100 km-es etapon, végig tűző napon, olvadt aszfalton kellett kerekeznie.  

Komló – Donaueschingen – Komló útja egyféle mérce is lehet követőinek. Kitérők nélkül 36 napig tartott az út a Duna forrásáig és vissza.