A napokban fejeződött be a Komlói Sportközpontban a vizesblokkok felújítása. A megújult illemhelyeket a keddi Sport36-Komló-Veszprémi KKFT edzőmérkőzésen birtokba is vehetik a szurkolók.

A hosszú évek alatt elöregedett sportközpont felújításába még 2010-ben kezdett bele Komló Város Önkormányzata. A beázó tető, a rossz szigetelés és az elhasználódott küzdőtér mind az idő vasfogának nyomát jelezte az épületen. Ezeket évtizedet felölelő szisztematikus munkával sikerült rendbe tenni.

Idén a fejlesztés a sportközpont „szégyenfoltját” is elérte. Hosszú várakozás után kulturált illemhellyel lettek gazdagabbak nemcsak a komlóiak, de az a több száz szurkoló is, akik kedvenc csapatukat kísérik el az ország különböző pontjáról a komlói katlanba.

„Ez volt az első beruházás a veszélyhelyzet kihirdetése után, amelynek zöld utat adtam, és örömmel mondhatom, 21. századi körülményeket sikerült teremteni az alagsorban” – adott hangot elégedettségének Polics József, aki Kispál László alpolgármesterrel vett részt a helyiségek műszaki átadásán.

A polgármester nem győzte hangsúlyozni, nem kapta meg mindenki ezt a forrást. A Magyar Kézilabda Szövetséggel konzorciumban valósulhatott meg a projekt. Ezt többek között a komlói kézilabdának, a Sport36-Komló élvonalban nyújtott teljesítményének, a kivételes szurkolócsaládnak és az utánpótlás programnak köszönheti az intézmény.

„Általuk Komló jó híre messzire eljutott. Külön öröm számomra, hogy a szükséges 25 millió forintos önrészt is hozzá tudtuk tenni a megvalósításhoz” – összegezte a beruházás befejezéséhez vezető utat a városvezető.

Az alagsori helyiségekbe vezető folyosó padlóján a „Hajrá Komló” felirat buzdítja az illemhelyek felé igyekvőket, ahol takarékos mozgásérzékelő lámpa segíti az eligazodást. A mosdók teljes keresztmetszetükben komfortosodtak, a női blokk pedig további helyiséggel bővült. A gépészeti terem, valamint az emeleti mosdók is megújultak. Ehhez kapcsolódóan az emeleti előtereket is kifestették és új burkolatot fektetett le a kivitelező.

A megújult helyiségek színvonalának megőrzése már csak a használókon múlik.