Csak szorosan a protokollhoz tartozó rendezvények megtartására lesz lehetőség a szeptember 4-5-6-án esedékes Komló Bányásznapok programjában.

A kormányzati döntést figyelembe véve adott ki tájékoztatást Polics József polgármester a szeptemberi Komlói Bányásznapok megrendezésével kapcsolatban.

A koronavírus-járvánnyal összefüggő központi szabályokra tekintettel a Komlói Bányásznapok Eszperantó téri, a sportközpontba tervezett Komlóért Expo és kapcsolódó rendezvényei, a tűzijáték, valamint a mutatványosok kitelepülése az idei évben elmarad.

A polgármester hozzátette, a Komlói Bányásznapok szervezőjével folyamatosan egyeztetnek, hogy a napokban kiírt pályázatok segítségével, a jogszabályi környezet adta lehetőségeket figyelembe véve, alternatívaként tudnak-e 500 fő alatti rendezvényeket szervezni.

A hivatalos ünnepségeket, az ünnepi testületi ülést, kitüntetések átadását, bányászemlékhelyek koszorúzását, faültetést, kalászok elhelyezését a múzeumkertben a szabályok betartásával megtartják.

Szó esett az augusztus közepére tervezett KASZT-ról (Komlói Amatőr Színházi Találkozó) is. A versenyprogram lebonyolítása nem ütközik akadályba. A zöldterületre szervezett programok lehetőségét vizsgálják a szervezők.

A megvalósuló programokkal kapcsolatban a későbbiekben részletes tájékoztatót adnak ki.