Befejeződött a Tisztelet Komlónak Egyesület által szervezett 2 éves, 20 alkalmas Nyáresti Lazítás című rendezvénysorozatunk, mely az EU és a Magyar Állam támogatásával valósult meg.

Célunk az volt, hogy a nyáresti hétvégéken, más városokhoz hasonlóan zenés, szabadtéri programokat biztosítsunk a komlóiaknak.

Egyesületünk kiemelt célja, hogy a helyi értékek bemutatásának lehetőséget kell adni, éppen ezért olyan zenekarokat hívtunk, akik valahogyan kötődnek a városhoz, valamint arra is figyeltünk, hogy többféle műfaj és stílus szerepeljen a repertoárban.
A város „nagy öregei” mellett fiatal zenészek is felléptek a Béke kert színpadán. A sokat szereplő báli- és rock zenekarok mellett, igazi örömzenét játszó „garázs” bandákat és zeneileg magas színvonalat képviselő formációkat is láthattunk.


A zenekarok egymás rendezvényeit segítették, ajánlották. Vendégül láttak más formációkból zenészeket. Megmutatták, hogy a zene összeköt, és ez még egymás iránti tisztelettel és szeretettel párosul, akkor azt megérzi a közönség is. 

5-75 éves korig minden korosztály megfordult a lazításokon. Soha nem volt egyetlen rendbontás sem, semmi sem rongálódott meg, nem volt részeg vendégünk. Mindenki elfogadta, hogy 22 órakor be kell zárnunk, hogy ne zavarjuk a város éjszakai nyugalmát.

A vendégeink ingyenesen látogathatták a rendezvényt, de mint mindennek, ennek is költsége volt. A pályázati lehetőségnek köszönhetően azonban a rendezvénysorozat nem került a komlói költségvetésnek egyetlen forintjába sem.

Azt is nagy örömmel nyugtáztuk, hogy adott a szellemi és a technika feltételrendszer a városban az ilyen rendezvények magas színtű megvalósítására. Helyes volt a döntésünk, hogy helyi szolgáltatókkal kötöttünk szerződést a lebonyolítás szakmai megvalósítása érdekében, és mindenki magas színvonalon teljesített!

Köszönet a képviselő-testületből azoknak, akik megszavazták, hogy kölcsönnel segítik a számlák rendezését! A 2019-es rendezvények számláit, igaz késve, de ennek a döntésnek köszönhetően tudtuk rendezni, a 2020-as sorozat pedig már normális anyagi feltételek mellett zajlott. A fellépők és a szolgáltatók megértése és türelme megtisztelő volt számunkra!

Az EU-s pályázat bürokratikussága nem kis feladat elé állított minket, Kis-Papp Mónika és Aranyos László szakértő segítsége nélkül nem sikerült volna eligazodnunk. Köszönet nekik is!

Köszönjük az EU-nak és a Magyar Államnak a támogatást! Úgy véljük jól használtuk fel a forrásokat!

Elkezdtük az együttgondolkodást a város képviselőivel, hogy a jövőben, hogyan is lehetne ezt a rendezvénysorozatot folytatni, természetesen várjuk a közönség javaslatait is!
Idén nyáron még a Borok egészségre gyakorolt hatásai sorozatunk, illetve a VII. Pálinka Mustra bonyolítása a feladatunk. Ezekre is szeretettel várunk minden kedves érdeklőt!

Jégl Zoltán
elnök
Tisztelet Komlónak Egyesület

Nyáresti Lazítás 2019-2020
(TOP-7.-1.-16-H-ESZA-2019-00206)