A belényesi és a kárpátaljai gyerekek nélkül, komlói iskolások részvételével kezdte meg munkáját a 34. ízben megrendezett Nemzetközi Ifjúsági Környezetvédő és Honismereti Tábor.

A járványveszély miatt idén csak komlói gyerekek vesznek rész a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület (KHVE) évtizedes hagyományokra visszatekintő táborában. A Gagarin iskola 30 tanulója tanáraik, Berta Istvánné táborvezető és segítője, Vadászné Kusz Valéria irányításával bővíti ismereteit.

Szarka Elemér, a KHVE elnöke az Arborétumba szervezett program alkalmával elmondta, hogy a tábor legfőbb célja a fiatalok környezettel kapcsolatos ismereteinek gyarapítása. Emellett új ismereteket is szeretnének adni Komló városról és környékéről, Baranyáról.

A tábori ideje alatt a gyerekek szakmai és szabadidős programokon vesznek részt, amelynek lebonyolításában az egyesület vezetőségének tagjai nyújtanak segítséget.

A gyerekek közösségi munkában szépítik az Arborétumot. Többek között a száraz és letört ágakat gyűjtik össze. A hét folyamán Komló mellett Magyarhertelend, Óbánya, Magyaregregy, Abaliget, Pécs is foglalkozási helyszín lesz.

A tábor július 27-től július 31-ig tart.