Hogy „ne maradjon kézilabdamentes a nyár” szlogennel zajlik a Sport36-Komló napközis sporttábora a Városi Sportközpontban.

Gyerekzsivaj, labdapattogás, a kapufával találkozó labda fémes hangja, egy-egy felcsattanó edzői utasítás – már a sportközpontba lépéskor világossá válik, elkezdődött a napi munka a komlói kézilabdatáborban.

A sporttáborba bárki jelentkezhetett, aki szeretett volna megismerkedni a kézilabda sportág alapjaival. A turnusokban több korosztály képviselői (fiúk, lányok) leshetik el szakképzett edzőktől – akik között több egykori kiváló NBI-es játékos is megtalálható – a sportág fortélyait.

A napközi programjába napi két edzés, közös étkezés és „edzésles” tartozik. Utóbbi az NBI-es csapat felkészüléséhez kapcsolódik. A gyerekek tátott szájjal figyelik a profik minden mozdulatát a pihenőidőben.  

 Az U9-10-es korosztálytól felmenő rendszerben szerveződő turnusokban természetesen a játék a lényeg. A tábor jó alapokat ad a szakosztályban már zajló munkához – hiszen, ahogy Keszthelyi Zoltán szakosztályvezetőtől megtudtuk – a leendő elsősöket érintő U8-as korosztály kivételével -, a klub valamennyi  korcsoportjában megindult a felkészülés a 2020/21-es szezonra.