Rendkívüli üléssel zárta a nyári szünet előtti időszakot a komlói képviselő-testület. A grémium közel 30 napirendi pontban hozott döntést.

Sikeres évet zárt az önkormányzat 2019-ben – derült ki a könyvvizsgálói jelentésből. Az adatok azt mutatják, Komló fejlődési pályán mozog.

A szakmai anyagot elfogadta, a pénzügyit nem a Volánbusz Közlekedési Zrt. 2019-es beszámolójából a testület. Városunk idén is benyújt pályázatot rendkívüli önkormányzati támogatásra (REKI), amelynek nagy részét a tömegközlekedés finanszírozására fordítja.

Egyelőre igencsak kérdőjeles a Komlói Bányásznapok megrendezése. A koronavírus-járvány második hulláma miatt kormányzat döntésétől függ a rendezvény megtartása. Az idő rövidsége nagyban nehezíti a helyzetet. A lebonyolításban érdekelt szereplők folyamatosan egyeztetnek az ügyben.

A Baranya Televízió Kft. szerkesztheti a jövőben a „Jó Szerencsét” kiadványt felváltó Komlói Napló elnevezésű négyoldalas újságot.

 Újból tárgyalták a járványveszély miatt felfüggesztett képviselői juttatásokat. Polics József polgármester szerint túlzó mértékűek a tiszteletdíjak, és a járvány miatt indokolt a csökkentés. A felfüggesztés feloldásáról szóló döntésig továbbra is visszatartanák a kifizetéseket.

A KÖT frakcióvezetője, dr.Barbarics Ildikó ugyanakkor a képviselői díjak felfüggesztésének feloldását, illetve az eddig ki nem fizetett összegek – a nem költségvetési szervek támogatási keretébe való – átcsoportosítását indítványozta.

Megváltozik a Komló Város Önkormányzat Közösségek Háza, Színház-és Hangversenyterem neve. A korábbi helyett ezután Komló Város Önkormányzat Közösségek Háza és Színház Művelődési Központ kerül a hivatalos dokumentumokra.

Elfogadta a testület Komló Város Önkormányzat, a Komlói Közös Önkormányzati Hivatal, valamint az önkormányzati intézmények veszélyhelyzettel összefüggő kiadásairól szóló tájékoztatót. A dokumentumok szerint – figyelembe véve a tervezett, de még meg nem valósított kiadásokat is – 16.815 007 forintot költöttek az érintett szervezetek a járvány elleni védekezésre. A beszerzett, de fel nem használt készletek egy esetleges második hullám bekövetkezése esetén rendelkezésre állnak.

Változott a Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivál Alapítvány kuratóriumának összetétele. A napirendi ponttal kapcsolatban Polics József polgármester aláhúzta: a város erkölcsi kötelessége, hogy 2022-ben az 50. évfordulóra méltó fesztivált rendezzen.

A megítélt támogatások 50%-át augusztus 15-ig megkapják a nem költségvetési szervek sorába tartozó civil szervezetek – részben feloldotta a járványveszély miatt elrendelt kifizetési felfüggesztést a testület.