Egy közel 100 millió forintos kormányzati támogatásnak köszönhetően régi tervét valósíthatja meg a Gagarin Általános Iskola fenntartója: közel 800 négyzetméterrel bővül az intézmény.

A Klebelsberg Központ fenntartásában működő oktatási intézményünk egy kétszintes épületrésszel fog gazdagodni a közeljövőben. A fenntartó által elkülönített összeg azonban kevesebb volt, mint a beruházásra érkező ajánlatokat, ezért állami forrásból egészítette ki azt a kormány.

„Örülök, hogy tíz éve töretlenül tudjuk folytatni az építő munkát, és dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselőnk közbenjárásával, egy direkt támogatás formájában ki tudjuk egészíteni a fenntartó 400 millió forintos fejlesztési forrását” – árulta el lapunknak Polics József polgármester a beruházás kapcsán.

Az alsószinten többcélú művészeti terem, az emeleten pedig szak- és fejlesztőterem, egy tankonyha és egy szertár fog helyet kapni. Továbbá egy a régi szárnyban található szaktermet is felújít a kivitelező.

A tornacsarnokon is elvégeznek kisebb módosításokat. Régi probléma, hogy a terem akusztikája nem teszi lehetővé a farsangok, előadások szervezését. A felújítás során ezt is orvosolni fogják a szakemberek. Az udvart is érinteni fogja a megújulás, a zöld felületeket is rendbe teszik a beruházás kapcsán.

A projekt részét képezi még az eszközbeszerzés. Az iskolakezdésre informatikai- és fejlesztő eszközök, valamint bútorok fognak érkezni.