Köztéri hulladékgyűjtő edényeket készítettek a város számára hátrányos helyzetű komlói középiskolások.

A Baranya Megyei SZC Komlói Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium alapítványa, a Kökönyösi Diákokért Alapítvány programot indított „Hátrányos helyzetű tanulók a komlói közösségért” névvel.

A program keretében a szakmát tanuló, elsősorban hátrányos helyzetű diákok olyan projektekben vesznek részt, amelyekkel szűkebb környezetük, Kökönyös városrész és Komló város közösségi tereinek szépítését, az itt lakók életének jobbítását célozzák meg, megmutatva egyben azt is, hogy hátrányos helyzetük és rossz szociális hátterük ellenére tudnak és akarnak részt vállalni a közösség életében.

A program első elemeként az 1/9 C osztály 4 épület- és szerkezetlakatos tanulója 9 darab köztéri hulladékgyűjtőt gyártott le a város számára.

A műszaki tervezést A MIG-TIG Kft. végezte, az anyagszükségletet a HEG-TAN Kft. biztosította. Szintén a HEG-TAN Kft. mint képzési partner oktatója, Tóth Árpád irányítása mellett készültek el a munkadarabok. A lemezhengerelést a Lakics Kft. végezte, a festés anyagigényét, valamint a tanulók munkájának anyagi elismerését az Alapítvány finanszírozta. A lakatos- és hegesztési munkákat Ambrus Bálint, Csonka Márkusz, Mádi Balázs és Varga Zoltán Áhim tanulók végezték. Az elkészült kilenc köztéri hulladékgyűjtő kihelyezésében a Komlói Városgondnokság és Boldizsár Lóránt főkertész csapata segédkezett, a mai napig 3 ilyen gyűjtő került helyére: kettő a Bányászparkba, egy pedig az Arborétumba. A többi hatot a következő hét során helyezzük ki a választott helyszínekre. Valamennyin feltüntetik a projektben részt vevő tanulók nevét.