A magyarhertelendi Fructus Start Tejtermékgyártó Szociális Szövetkezet által gyártott és forgalmazott termékeket már hangulatos boltjuk teraszán, a Csuporka falatozóban is elfogyaszthatják a vásárlóik.

Az eddig leginkább boltként működő szövetkezet továbbgondolta tevékenységét, és már új falatozójában várja vásárlóit. Mivel Magyarhertelenden nincs étterem, így akár hiánypótlásként is tekinthetünk a helyi termékek árusítására alapozó üzletben.

A szövetkezet a közelben található tehenészet tejét felhasználva állítja elő a logójukkal ellátott sajtokat, joghurtokat és más tejtermékeket. A magas minőség az alapanyag frissességének és a tej pasztőrözésének eredménye. A lokálpatrióta szemlélet jegyében pedig a Kapucinus Sörfőzde „folyékony kenyere” a falatozó hűtőjében is kiemelt helyet kapott.

A ma már ötéves szövetkezetet a helyi önkormányzat alapította, a hátrányos helyzetű munkavállalókat is segítve ezzel. Szeledi Katalin magyarhertelendi polgármester büszkeséggel tekinthetett az eredményre, hiszen a közelmúltban létrejött, közösséget erősítő vállalkozás már falatozóval is várhatja a látogatóit.

A Csuporka falatozó nemcsak a helyi termékeire büszke, gondoskodik arról is, hogy a vendégeik a vidék ízvilágát és zamatát megismerhessék: a kárászi pálinka, a mároki lekvár és szörp, az orfűi szódavíz vagy éppen a komlói tészta is a kínálat részét képezik. Emellett hamburgerek, szendvicsek, palacsinták, gofrik, fagylaltok és sütemények is gazdagítják a termékskálát.

Az ünnepélyes szalagátvágás után a vendégek végigkóstolhatták a falatozó kínálatát, amelynek nevét a helyi fazekas hagyományok ihlették. A falatozó Magyarhertelenden, a Kossuth L. utca 51-ben várja vendégeit.