A nagy hőség ellenére ismét sokan neveztek a pölöskei feeder versenyre. A 34 induló fél órával korábban kezdte meg a versenyt, hogy minél kevesebbet töltsenek a déli órák kánikulájában.

A halak a vízfelszín közelében csoportosultak. Számos horgásznak sűrűn kellett használni a merítőhálót, de voltak olyan versenyzők, akiknél egyszer sem görbült a bot vége. A szervezők időközönkét vizet, illetve kávét vittek ki a tóparton versenyzőknek. A verseny eredményességét – a tavalyi kifogott halmennyiséggel (124770 gramm) szemben – az idei adat (291950 gramm) – is jól tükrözi.

A Mecsekpölöske Kupa első helyezettje Gyurkó Gábor (67710 gramm), második Schmidt György (67020 gramm), harmadik pedig Bartha László (19430 gramm) lett, a legnagyobb hal Bede Sándor (3930 gramm) horgára akadt a megmérettetésen.

A vándorserleget a tavalyi győztes, Pernecker Dénes adta át az idei első Gyurkó Gábornak, aki egy évig, a következő versenyig büszkélkedhet a serleggel.

Az eredményhirdetést követően Maár Dominik marhagulyásából falatozhattak a versenyzők és a szervezők. Az esemény végén pedig hivatalosan is bejelentették az augusztusi harcsafogó versenyt. Részletek hamarosan!