Egy kormányzati döntés alapján a belügyminisztériumtól mintegy 140 millió forintos direkt támogatást kapott Komló, hogy további utakat, járdákat és a parkolókat tegyen rendbe a mai kor követelményének megfelelően.

A márciusi testületi ülés felemás eredményt hozott a költségvetés tekintetében. A képviselőtestület nagyobb hányada elfogadta, majd a polgármester megvétózta a költségvetést. Polics József polgármester a döntés kapcsán elmondta: a testület számos felújításra szánt összeget átcsoportosított, vagy szétosztott a többi tétel között.

„Ezt a hiányt kívántam pótolni, levelet küldtem a minisztériumba egy 190 millió forintos kérelemről, amellyel folytatni tudjuk az építő munkát” – emlékezett vissza a városvezető. Budapesti látogatásom során a Kisbattyáni út felújításáról szóló tervezetet is megerősítettem, illetve az előbb említett összegnél kevesebbet, 140 millió forintos támogatást sikerült lehívni a fővárosból – összegezte az elmúlt időszakot.

A Kisbattyáni út nagyobb tételnek minősül, így annak a forrásnak a folyósítására az év végén, a maradványösszegek felhasználásával kerülhet sor – foglalt állást a belügyminisztérium.

A 140 millió forintból nem csak járdák, utak és parkolók korszerűsödhetnek, hanem a tervek szerint további szabadidős és közösségi terek, sportpályák és játszótereket alakítana ki Komló Város Önkormányzata.