A veszélyhelyzet megszűnését követően első alkalommal tartott ülést a komlói képviselő-testület. A nap meghatározó döntése, az időközben lemondott alpolgármester, Kispál László újbóli megbízása volt.

Május közepén megváltozott a Humán és a Pénzügyi, ellenőrzési és gazdasági bizottság összetétele. A legjelentősebb változás, hogy utóbbi elnöki posztját Kispál László helyett ezentúl Jurinovits Miklós (KÖT) tölti be. Az új tagok a rendkívüli ülés elején tették le az esküt.

Döntött a képviselő-testület: az ülés elején hivatalosan lemondott alpolgármestert, Kispál Lászlót egy tartózkodás mellett 11 igen szavazattal, demokratikusan körülmények között újraválasztották.

Pót forrást szavazott meg a testület a sportközpont felújításával kapcsolatban.

Határozatot fogadott el a testület arról, hogy pályázatot nyújt be belterületi utak, járdák, hidak felújítására. Ez érinti a Szilvási út és a Táncsics utca becsatlakozásától az Alkotmány utcáig tartó szakaszt és az Alkotmány utca alsó szakaszát.

A veszélyhelyzet alatt hozott pénzügyi visszafogások ellenére megrendezi a város a Komlói Napok és Bányásznap rendezvényét. Polics József polgármester megerősítette, egy háromnapos rendezvénysorozattal, tűzijátékkal ünnepelhetjük a város születésnapját.

A Komlói Bányász SK 2022-ben esedékes centenáriumi rendezvényeinek támogatására „KBSK100” nevű alszámla megnyitásáról döntött a testület.

Az ülés részletei a Komlói Újság Facebook-csatornáján megtalálható felvételen érhetők el.