A veszélyhelyzet visszavonása után Polics József polgármester facebook bejegyzésében értékelte a nehéz időszak alatt végzett munkáját, valamint a városban történt eseményeket.

Kedves Komlóiak!

Nehéz időszakon vagyunk túl. Mi, komlóiak sikeresen vettük a vírus elleni küzdelem első nagy akadályát! Ez jórészt fegyelmezettségünknek, összefogásunknak, a szabályok betartásának köszönhető! Köszönöm helytállásukat, hogy mindennapjaikat e nehéz időben az egymásért érzett felelősség határozta meg!

Külön köszönöm a veszélyhelyzet alatt Önöktől kapott támogatást, segítségét és bíztatást.

A veszélyhelyzet igen nagy felelősséget rótt rám, hisz a város életét, jövőjét meghatározó döntéseket egyedül kellett meghoznom. E körben először a város költségvetését fogadtam el úgy, hogy a másodlagos kiadásokat zároltam. Kineveztem az alpolgármestert, Kispál László személyében, aki a testület többségét adó csapatból való, ő sokat segített ebben az időszakban. Ketten bebizonyítottuk, a város érdekében igenis lehet együtt dolgozni, ez az igazi összefogás tette lehetővé, hogy városunk a nehéz időszakban is képes legyen haladni.

Mint mindig, az elmúlt hónapokban is a város működőképességének és fejlődési ütemének a megőrzése volt az alapvető célom. Nagyon sokan ezzel nem értettek egyet. Azt szerették volna, ha a beruházások leállításra kerülnek. Komlónak azonban nincs elvesztegetni való ideje!

Büszkén mondhatom, minden beruházás terv szerint halad és minden nagy beruházás – az önálló döntésemnek köszönhetően – elindult vagy a szerződés aláírásának küszöbén áll.

Jól tudjuk, nagyon sok család nehéz helyzetbe került a veszélyhelyzet miatt. A beruházásoknak épp ezért pont az volt a célja, hogy a komlóiak munkahelyei – legalább ezen a területen – ne kerüljenek veszélybe! A teljes veszélyhelyzeti időszakot végig dolgoztam; az ajtóm – a korlátozások figyelembevételével – mindenki előtt nyitva volt. A döntések meghozatala előtt mindig kikértem a többség véleményét. Sok embertől kaptam ötletet, javaslatot, viszont ez nem volt jellemző az ellenzéki képviselők többségére.
A veszélyhelyzetnek áldozatul estek a tiszteletdíjak, ez váltotta ki a többségben a legnagyobb vitát, sajnos.A különleges jogrend megszűnt. Újra működnek a testületek, bizottságok. Bízom abban, hogy sokan ezt az időszakot az ügyek átgondolására használták fel és ennek eredménye az lesz, hogy többen, kreatívabban fogunk együtt Komlóért dolgozni.

Köszönöm mindenkinek a segítségét, a munkáját!

Ne feledjük, a járvány nem ért véget, a vírus még itt van közöttünk! Fontos, hogy továbbra is betartsuk az előírásokat, vigyázzunk egymásra!Jó egészséget kívánok!

Polics József
polgármester