Még a veszélyhelyzet lezárása előtt a komlói iskolákban is elballagtak a végzősök. A megfelelői óvintézkedések mellett, a hozzátartozók létszámának korlátozásával zajlottak az ünnepélyek.

A rendhagyó módon lebonyolított ballagások fő irányelve az egy diák két szülő részvétele az ünnepségeken. Volt intézmény, amely osztályonként külön tartotta meg az ünnepséget.

Polics József polgármester ballagásokkal kapcsolatban elmondta: „Örülök, hogy minden iskola meg tudta tartani a diákok életének ezt a nagyobb szakaszát lezáró eseményét, még ha szigorítások között is. Köszönöm minden szülőnek és diáknak, hogy betartották az átmeneti és rendhagyó szabályokat.”

Komló Város Önkormányzata 2012 óta polgármesteri elismerésben részesíti az iskolák arra érdemes tanulóit. Az ajánlások alapján Polics József polgármestertől, illetve távollétében Kispál László alpolgármestertől vehették át idén az elismerő okleveleket a diákok.

Polgármesteri elismerést vehettek át:

Nagy László Gimnázium

Borbás BalázsBihari Marcell és Kovács Bernadett kitűnő tanulmányi eredményéért; Váczi DánielHaraszti Borbála közösségi munkájáért, valamint Békési MárkVanyek SzabolcsIllés Levente és Trischler Máté kiváló sportteljesítményéért vehetett át polgármesteri elismerést.

Pécsi Szakképzési Centrum kökönyösi iskolája

Farkas Friderika 3/11 B, Szabó Dávid 3/11 A és Mónus Krisztián 3/11 A közösségi munkájáért, valamint Lakatos Richárd 3/11 A, Pál Mátyás   3/11 A és Gyüker Szilveszter 3/11 A tanulmányi eredményéért vehetett át polgármesteri elismerést.

Pécsi Szakképzési Centrum szilvási iskolája

Fejes Ágota 12.B, Szabó Bernadett 12.B, és Benzsay Márk 12.A kimagasló tanulmányi munkáért; Fábrik János Balázs 12.A Pozsgai Veronika 12.A, Tóth Beatrix 12.A példamutató közösségi munkáért, versenyeken való sikeres szereplésért; Imrei Balázs 12.A Madarász Tamás 12.A Leipold Tamás 12.A kiemelkedő sportteljesítményért, az iskolai diáksport önkéntes csoportban való aktív munkáért polgármesteri elismerést vehetett át.

Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola

Vikor Fanni 8.lá, Pécsi Alexandra 8.lá és László Lénárd 8.dó tanulmányi eredményéért, illetve Orsós Bettina 8.lá és Fitos Georgina 8.dó közösségi munkájáért vehetett át polgármesteri elismerést.

Kenderföld-Somág Általános Iskola

Balázs BarnabásHegyközi EnikőPethő AnnaSzűcs Ramóna és Horváth Ferenc tanulmányi eredményéért és sportteljesítményéért, Heidecker DávidTamás Kata és Rajnai Emília közösségi munkájáért, Gyenis GáborKustos Roland és Halbrucker Denisz tanulmányi eredményéért és sportteljesítményéért vehetett át polgármesteri elismerést.

Szilvási Általános Iskola

Benács Dóra Réka 8. a és Fehér Bíbor Magdolna 8. a közösségi munkájáért; Kéri Csenge 8. a sportteljesítményéért és közösségi munkájáért, Rőhberg Eliza 8. a, Hódosi Bíborka Ilona 8. a, Farkas Márton Bence 8. b és Hegedűs Botond Máté 8. b tanulmányi munkájáért, illetve Szabó Máté 8. a sportteljesítményéért vehetett át polgármesteri elismerést.

Felsőszilvási Általános Iskola

Rácz Evelin 8.o és Hámor Mínea 8.o. tanulmányi eredményéért, illetve Gál Hanna 8.o közösségi munkájáért vehetett át polgármesteri elismerést.

Gagarin Általános Iskola

Appl Fanni 8.i, Mayer Mirtill Panna 8.a és Vinter Ákos 8.i tanulmányi munkájáért; Korn Liliána 8.a és Steiner Vivien Virág 8.i közösségi munkájáért, Kugelmann Zsombor János 8.a és Schuszter Robin 8.a sportteljesítményéért vehetett át polgármesteri elismerést.