A keszegek, kárászok, dévérek száma ellensúlyozta a méretes amurokat. A több kisebb hal volt ezúttal a nyerő a Komlói Bányász Horgász Egyesület házi versenyén.

Dél körül tikkasztó hőség, napfürdőző amurok látványa kísérte a komlói horgász egyesület házi versenyét. A 38 induló a Sikondai I-es és II-es tavon kijelölt horgászhelyeken próbálkozhatott, a szabályok szerint egy bottal, egy horoggal, de tetszőleges szereléssel.

Bár többen is megakasztottak dicséretre méltó amurokat, ám ezúttal a kisebb tömegű, sűrűbben jelentkező keszegek, kárászok hoztak dicsőséget a győztesnek.

A verseny egyik látványos pillanata volt, amikor egy vadkacsa is „rárabolt” a horogra tűzött csalira. Természetesen az így kifogott szárnyast nem számolták bele az eredménybe – perceken belül folytathatta repülését.

A viadalon összességében közel 34 kg halat emeltek ki a vízből a horgászok; többségében amurok, keszegek, sőt sügér is a szákokba került. A sporthorgász szellem és a versenyszabályzat szerint a mérlegelést követően a kifogott halak visszakerültek a tavakba.

A dobogósok: középen a győztes

A végeredmény: 1. Hovorka Béla 6010g 2. Bartha László 4290g 3. Lábadi János 4020g

A legnagyobb hal a házi versenyen

A versenyen a legnagyobb hal kifogásáért Lábadi János vehetett át elismerést. A horgász egy 3830 grammos amurt akasztott meg.