Letette az állampolgársági esküt Ante Granic, a Sport36-Komló NB I-es kézilabdacsapatának horvát származású kapusa. Az ünnepélyes eseményre a komlói városháza nagytermében került sor.

Polics József polgármester köszöntötte az ünnepi aktus alkalmával a kapuvédőt, aki a Himnusz elhangzását követően tette le az esküt, majd vette kézbe a honosítási okiratot. Az ünnepélyes fogadalomtétel a Szózat közös eléneklésével záródott.

A különleges alkalomra a kiváló játékost elkísérte Szigeti Szabolcs, a klubot üzemeltető gazdasági társaság ügyvezetője és Román Dániel, a Komló Sport Kft. munkatársa.

A magyarul is jól beszélő Granic 2014-ben csatlakozott a komlói kék-fehérekhez. A zsinórban lehúzott hat szezon alatt csapatunk egyik meghatározó játékosává vált. Az Olympiakosz elleni nemzetközi kupamérkőzéseket is figyelembe véve eddig 174 alkalommal állt a Sport36-Komló gólvonala előtt.

Ante a hivatalos protokollt követően köszönetét fejezte ki azoknak, akik támogatták, segítették céljai elérésében.

„Büszke vagyok, hogy Komlón lehetek és még sok évig szeretnék a városban maradni” – mondta kissé elérzékenyülve a hálóőr a protokollt követően.

A kézilabdára térve Ante meggyőződésének adott hangot, hogy együttesünk évről évre jobb csapattá válik a következő időszakban.

Az immáron kettős állampolgársággal rendelkező Ante személyében hat éve egy mérnök-informatikus igazolt a Komlóhoz. Korábban az RK Metkovic együttesével az európai kupaporondon is megfordult. 2007-ben részese lehetett a horvát juniorválogatott vb-menetelésének.