Birtokba vette a kivitelező a buszpályaudvart. A forgalmi rend átalakítását követően elindul az építkezés a területen. A beruházás szereplői kérik, fokozott óvatossággal és a kihelyezett közlekedési táblák szerint közlekedjen mindenki.

A beruházás első üteme a buszok által eddig használt parkolót és a mellette található füves parkot érinti. A korlátok elbontása megtörtént, ezt követi az aszfalt felmarása és a közművezetékek cseréje, valamint a meglévő épületek, bódék felszámolása.

A buszparkoló aszfaltjának rétegezése hasonló lesz, mint a korábbi fejlesztések során kialakított buszöblök borítása. A cél, hogy a nagyobb tömegű járművek ne gyűrjék fel idő előtt az aszfaltot. Ennek megfelelően a kiegyenlítő réteg után egy bazaltbeton burkolattal fedik le a teljes felületet, amellyel párhuzamosan új szigeteteket, járdákat és megállóhelyeket alakít ki a kivitelező. Ez gyakorlatilag a beruházás első három hónapjának munkája.

A második ütemben a Bem utcai közművek következnek. Befűzéses technikával az elavult vezetékeket – élve a lehetőséggel – teljes hosszában kicserélik. A szakemberek ezzel párhuzamosan az új épületet, a peront és a fedett induló- és érkező állásokat építik ki.

Polics József polgármester a beruházás kapcsán hangsúlyozta, egy nagyon elavult, a város látképét drasztikusan meghatározó létesítményről van szó, amelyet modernizálni kell a mai kor igényeinek megfelelően. Kispál László alpolgármester is jelen volt a terület átadásán. A lakosságtól türelmet kért erre az évre, hiszen az elkészülő pályaudvar mindenki kényelmét és javát szolgálja majd. A közelgő Komlói Napok idejére még inkább szükség lesz a lakosság megértésére a kialakult forgalmi helyzetben – tette hozzá.

Sokak által felvetett kérdés a Komlói Napokkal kapcsolatos.  A négynapos városi ünnep idejére egyedi megoldás és forgalmi rend fog életbe lépni, így a játékok és árusok elférnek a megszokott helyükön a belvárosban.

Komló Város Önkormányzata hirdetményeken keresztül folyamatosan tájékoztatja a lakosságot a beruházásokról és az aktuális forgalmi rendről. Fontos, hogy a biztonságos közlekedés és a zavartalan munkavégzés érdekében a komlóiak tájékozódjanak a helyi médiából; egyebek mellett a komlo.hu, a www.komloiujsag.hu weboldal vagy a Komlói Kirakat heti újság rendszeresen beszámol a beruházás alakulásáról és az ezzel kapcsolatos forgalmi rend változásokról.

A teljes beruházás vége 2021. november 29.