„Önök jól vizsgáztak; nemcsak gyereknevelésben, hanem a rendkívüli helyzetben is” – hangzott el Polics József polgármester köszöntőjében pedagógusnapon.

Az online ünnepi műsorral köszöntötték a pedagógusokat Komlón. A Komlói Színház honlapján bemutatott összeállításban Polics József polgármester köszöntötte az oktatás-nevelés területén dolgozókat.

Gondolatai között kiemelte: „Megmutatták, hogy összefogással mire képesek. A pedagógus szakma az egy hivatás. Önök ebből jelesre vizsgáztak. Megmutatták azt, hogy ebben a helyzetben is lehet közösséget építeni és összefogással lehet a gyerekeket az életre nevelni.”

A képviselő-testület – a különleges helyzet ellenére is – elismerésekkel fejezte ki a kiváló szakmai munkát.

Komló Város Közoktatásáért elismerést vehet át Benkéné Somogyi Gyöngyi, a Felsőszilvási Általános Iskola tagintézmény-vezetője a pedagógusi pályán végzett több évtizedes kiemelkedő munkájáért.

Szolgálati emlékéremmel ismerték el Seregné Deák Róza, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola, Horony Imréné, a Szilvási Általános Iskola, Dudás Lajosné, a Magyarszéki Általános Iskola, Bősenbach Erzsébet Ilona, a Kenderföld-Somági Általános Iskola, Kópicz József, a Kenderföld-Somági Általános Iskola, Kópiczné Róth Gyöngyi, a Kenderföld-Somági Általános Iskola, Plávicsné Borbély Mária, a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola, Illésné Pallos Éva, a  Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola pedagógusának munkáját.

Ünnepi műsor a Komlói Színház szerkesztésében

Polics József ünnepi gondolatai:

 Tisztelt Pedagógusok!

Pedagógusnap alkalmából nagy tisztelettel és szeretettel köszöntem Önöket! Rendhagyó éven vagyunk túl, amikor elindítottuk ezt a tanévet nem erre készültünk. De Önök jól vizsgáztak; nemcsak gyereknevelésben, hanem a rendkívüli helyzetben is.

Megmutatták, hogy összefogással mire képesek. A pedagógus szakma az egy hivatás. Önök ebből jelesre vizsgáztak. Megmutatták azt, hogy ebben a helyzetben is lehet közösséget építeni és összefogással lehet a gyerekeket az életre nevelni.

Az Önök munkája meghatározza a jövő generációjának életét, ezért az Önök szerepe meghatározó nemcsak az oktatás-nevelésben sokszor, hanem sokszor azt is megteszik, hogy a szülői feladatokat is magukra vállalják.

Ezért köszönettel tartozunk – mint városlakók, mint városvezetők, mindenki – az Önök munkájáért és ezt tesszük a mai napon.

Azt kívánom, hogy a jó Isten adjon önöknek erőt, egészséget! A további munkájukhoz sok sikert! A nyárra jó feltöltődést kívánok!