Máglya fellobbantásával fejezték ki Komlón is a magyarság összetartozását. A Nemzeti Összetartozás Napján, a trianoni „békeszerződés” megkötésének 100. évfordulóján emlékeztek az 1920. június 4-én történtekre városunkban.

A Komlói Fidesz szervezésében tartottak megemlékezést az Összetartozás emlékművénél. A trianoni békediktátum aláírásának 100 éves évfordulóján a komlói szervezet csatlakozott a világban működő magyar cserkészszövetségek szervezésében zajló „Összetartozásunk Tüze” kezdeményezéshez.

Trianon

Máglya fellobbantásával fejezték ki Komlón is a magyarság összetartozását. A Nemzeti Összetartozás Napján, a trianoni „békeszerződés” megkötésének 100. évfordulóján emlékeztek az 1920. június 4-én történtekre városunkban. #komló #trianon

Közzétette: Komlói Újság – 2020. június 4., csütörtök

A komlói eseményen meggyújtott máglya egyike volt annak a több mint hatezernek, amelyet 73 országban, 2512 településen lobbantottak fel június 4-én 20 óra 20 perckor a magyarság gyásznapjára emlékezve.

A rendezvény résztvevői dr. Hoppál Péter, a térség országgyűlési képviselője és Polics József polgármester vezetésével elénekelték a magyar és a Székely himnuszt.

A 100 évvel ezelőtti eseményre utalva az emlékezők mécsesekből rajzolták meg az 1920 előtti Magyarország határait. Az installációba elcsatolt települések neveit viselő zászlócskákat szúrtak – ezzel is nyomatékosítva a világ magyarságának összetartozását.