A komlói Nyugdíjas Bányász Szakszervezet szervezésében az Altáró emlékfalánál fejezték ki tiszteletüket a komlói bányászat emléke előtt közéletünk szereplői és helyi szervezetek.

A koronavírus-járvány következményeként elmaradt idei „Komló és Környéke Bányászainak Találkozója” apropóján szerveztek koszorúzási ünnepséget az Altárónál.

Vass Dénes nyugalmazott bányamérnök bevezetőjében elmondta, a szervezők becsületbeli ügyüknek tekintették, hogy – bár a rendezvény elmaradt – az idei évben is koszorúkkal, virággal frissítsék fel az emlékhelyet az esedékes bányásztalálkozó idején.

Az önkormányzat képviseletében Polics József polgármester (b) és Kispál László (j) alpolgármester koszorúzott

Vass Dénes a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmával a 100 évvel ezelőtti trianoni eseményekre is utalt; egy igazságtalan háború igazságtalan lezárásának nevezte a 100 évvel ezelőtt ránk erőltetett békeszerződést.

A Komló Összeköt Egyesület képviseletében Ferenczy Tamás (b), Dr.Barbarics Ildikó és Jégl Zoltán tisztelgett a bányászok előtt

A rendezvény zárásaként a Nyugdíjas Bányász Szakszervezet, a Járadékos Bányászok Szakszervezete, az Aknamélyítők, az OMBKE komlói csoportja, Komló Város Önkormányzata,  a Komló Összeköt Egyesület, a Tisztelet Komlónak Egyesület, a Hétdomb Természetbarát Egyesület és a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület képviselői koszorúk, virágok elhelyezésével tisztelegtek a komlói bányászok előtt.