Gyermeknapi horgászversenyt rendezett a Komlói Bányász Horgász Egyesület Sikondán. Az időjárás kegyes volt az indulókhoz, azonban a légköri értékek nem kedveztek túlzottan a horgászatnak.

A tavalyi évhez képest kétszer annyi gyermek, közel 50 fő mérte össze horgásztudását a versenyen. A két korcsoportban induló ifjú horgászok két órán keresztül pecázhattak a dudaszó előtt.

Az idei évben csak össztömeget mértek a versenyszervezők, azonban az kiderült, hogy az idősebb korcsoportban induló Benesics Andrea Vivien – aki az első helyet is megszerezte – szákját egy 2,6 kilogrammos ponty húzta le a mérlegelésnél. Emellett kárászt, keszeget, bodorkát és naphalat is fogtak szép számmal a szerencsésebbek.

Az első helyen Benesics Andrea Vivien (3180g), a másodikon Németh Kristóf Tamás (620g), harmadikon pedig Máté Konstantin (540g) végzett 10-14 éves korcsoport kategóriában. A 10 éves kor alatti kategória első helyezettje Hovorka Míra (370g), a második Tiszberger Anett (320g), a harmadik pedig Halász Péter (270g) lett.

A díjazás idén sem maradhatott el; az első három helyezett mellett a tombolasorsolás nyertesei, vagyis mindenki értékes ajándékokkal távozhatott a versenyről.

A szákból a mérlegelés előtt kereket oldó rák

A díjakat Polics József polgármester, Bugyi Sándor egyesületi elnök, Kiss Attila versenyfelelős és Bogdán László ügyvezető elnök adták át. A városvezető megköszönte mindenkinek a részvételt és kiemelte, hosszú évek óta nem volt ekkora érdeklődés és ilyen magas részvétel a gyermekhorgász versenyen Komlón.

A szervezők megköszönték Komló Város Önkormányzatának, az OTP Bank Nyrt. komlói fiókjának, valamint a Favorit horgászboltnak és néhány vállalkozónak az értékes felajánlásokat.