Eredményesen használja ki a pályázati lehetőségeket a Komlói Bányász Horgász Egyesület. Május közepén Sikondán tartott kihelyezett elnökségi ülést a szervezet.

A Sikondai I-es tónál tartott ülés napirendi pontjai között az egyesület pályázati aktivitása is szóba került. A titkári beszámoló egyebek mellett kitért a Nemzeti Együttműködési Alap támogatására, amelyet már felhasználhat a szervezet.

A KBHE-nél kiemelt szempont a fiatalok megnyerése a horgászat iránt. Ennek érdekében rendre pályázatot nyújtanak be a MOHOSZ-hoz a gyermekhorgász-versenyek támogatására, aminek köszönhetően a résztvevőket – a szponzorok által felajánlott játékokon túl – jó minőségű horgászfelszerelésekkel jutalmazhatják.

Idén elindulhatott a Gagarin iskolában sporthorgász szakkör, amit szintén az országos szövetség támogatott. Sajnos a covid-19 vírus által okozott járvány miatt elrendelt vészhelyzeti intézkedések nem tették lehetővé a szakkör befejezését, de már biztos, hogy a közel húsz alsós kisdiák a 2020/2021 tanév első félévében pótolhatja az elmaradást.

Sikerrel pályázott a KBHE az önkormányzat nem költségvetési szervek támogatására, melynek eredményeként 120 ezer forintot nyert a felnőtt versenyek lebonyolítására és működési költségre. Ez a támogatás a második félévben érkezik meg az egyesülethez.

Az elnökségi ülésen elhangzott, hogy a KBHE – amennyiben a MOHOSZ kiírja – élni szeretne a „csónakpályázattal”, amelynek önrésze már biztosított.

Ugyancsak tervben van, hogy részt vesznek a halászati őrök formaruhájára vonatkozó országos pályázaton, melyre az igényfelmérést még az idei évben megkezdi az országos szervezet.

Természetesen a horgász egyesületnél rendszeresen figyelik a haltelepítési pályázatokat, ami szintén gazdagíthatja a sikondai és mecsekpölöskei halállományt.