Május 30-án ismét megélénkül az élet a sikondai tavaknál. Megrendezheti hagyományos gyermekversenyét a Komlói Bányász Horgász Egyesület. Fotó: archív

Lassacskán életünk a régi kerékvágásba kerül, aminek egyik biztos jele, hogy a Komlói Bányász Horgász Egyesület megrendezheti hagyományos sikondai gyermeknapi versenyét.

A MOHOSZ állásfoglalását figyelembe véve döntött úgy az egyesület vezetése, hogy május utolsó szombatjára meghirdeti gyermekversenyét. A kiírás szerint a jelentkezők két korcsoportban tehetik próbára halfogó képességüket. A 3-10 és a 10-14 évesek egyaránt fél kilenctől adhatják le nevezésüket a sikondai halőrháznál. Nevezési díjat most sem szed az egyesület. 

A viadal május 30-án a sikondai I-es tavon 9:30-tól 11:30-ig tart, az eredményhirdetésre 12:30-kor kerül sor. A szervezők korcsoportonként az első három helyezettet díjazzák.

A résztvevőknek arra ugyanakkor fel kell készülniük, hogy a versenyt még – a járványveszélyre tekintettel – a meghatározott előírások betartásával rendezik meg.