Május 25-től ismét lehet sportolni a Komlói Bányász sporttelepén. Azonban a korlátozások könnyítése egyelőre csak a kültéri tevékenységet érinti.

A szabályozás értelmében a labdarúgók edzései, szabadidős labdarúgás, kocogás már engedélyezett a sportcentrumban, de a Komlói Operatív Munkacsoport határozata szerint az intézmény öltözőit, vizesblokkjait még nem nyitják ki a sportolni vágyók számára.

A közlemény ugyanakkor kitér arra, hogy a futófolyosó épületében egy mosdót megnyitnak a sportpályákat használók előtt.

A szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy fokozottan figyeljen mindenki a higiéniai szabályok betartására. Ezzel kapcsolatban az Országos Sportegészségügyi Intézet ajánlást fogalmazott meg:

„Állásfoglalás az élsport egészségügyi prevenciós lehetőségeiről a kijárási korlátozás enyhítése kapcsán (2020.05.04.)

A 2020. május 4-én életbe lépő Kormányrendelet (170/2020. (IV. 30.) értelmében Magyarország egész területén a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett lesz. Azonban a fertőzöttek száma továbbra is napról napra emelkedik, tehát a járvány veszélyei nem csökkennek, hanem inkább tovább növekednek. Ezek a lazítások tehát nem azt jelentik, hogy az eddig bevezetett higiénés előírásokat, viselkedésbeli óvintézkedéseket nem kell változatlanul szigorúan betartanunk, sőt inkább most van szükség a kellő odafigyelésre a fertőzések számának ugrásszerű növekedése elkerülése érdekében. Az a sportág, sportági szakszövetség, egyesület, sportoló, aki csak a kijárási korlátozás enyhítésének előnyeit használja ki, az nagyobb arányban lesz érintett a fertőzéses esetszám emelkedésében. Akik az előnyöket észszerűen kihasználva megtartják vagy fokozzák a józan önkorlátozást, ellenőrzést, tesztelést, szigorú preventív tevékenységük betartását, azok kevésbé lesznek veszélyeztetettek.

Komlói Operatív Munkacsoport HIRDETMÉNYE a KBSK Sporttelep működéséről

Közzétette: Komlói Operatív Munkacsoport – 2020. május 19., kedd