Nyertes pályázatnak köszönhetően hamarosan teljes szélességében megújul a Szilvásba vezető út. Az útfelújítás ezzel nem áll meg, a folytatást már tervezi az önkormányzat.

A belügyminisztériumi forrásból megvalósuló útfejlesztés a városrész közlekedésének fő ütőerét érinti, így kiemelten fontos. A hosszútávú terv, hogy a Berek-, az Alkotmány-, az Attila- és az Irinyi utcát a következő években teljesen felújítaná a komlói önkormányzat.

A városvezetés a minap tartott bejárást és mérte fel a műszaki tartalmát az Alkotmány utcai alsó szakaszát érintő új pályázatnak. Nyertes pályázat esetén az említett második ütem jövőre indulna, és a sportparktól a Függetlenség utca csatlakozásig, illetve a buszmegállóig tartana.

A szilvási sportparktól indulva, a menetirány szerinti baloldalon K-szegéllyel látnák el az úttest szélét, egészen az első járdáig. Ez a későbbiekben lesz hasznos, hiszen mögé gyephézagos parkolókat tud kialakítani az önkormányzat. Továbbá, értelemszerűen új aszfaltszőnyeget, a két buszöböl pedig betonos megerősítést kapna.

A benyújtás előtt Polics József polgármester és dr. Barbarics Ildikó, a terület képviselője helyszíni szemlét tartottak. A polgármester lapunknak elmondta, a Munkácsy Mihály utcai felújításhoz hasonló direkt támogatás már nincs útfelújításra, az önkormányzat a minden évben meghirdetett belügyminisztériumi pályázatra nyújtja be az igényét. Ez egy 30 millió forintos forrás, amelyhez a város 6 millió forint önrésszel járul hozzá – összegezte a városvezető.

Dr. Barbarics Ildikó elégedettségének adott hangot: „A területem teljes egészét lefedő útfelújításról van szó – kezdte. Úgy gondolom, egy nagyon régi jogos igényt elégít ki az önkormányzat. Arra kérem a területen élőket, hogy legyenek türelemmel és kellő odafigyeléssel a felújítás idején, valamint vegyék komolyan a városgondokság által kiirt parkolási korlátozásokat az érintett szakaszokon, hiszen az ő munkájukat gyorsítják ezzel” – foglalta össze.