Munkahelyteremtő beruházás kezdődött meg Komlón, a hamarosan elkészülő Nagyrét utcai Iparterületen.

Az első „kapavágásra” került sor a CAADEX Kft. új üzemcsarnokának tervezett területén. Az acélszerkezet-gyártással, fémmegmunkálással foglalkozó, családi tulajdonú mindszentgodisai cég 100 fő foglalkoztatását tervezi a Körtvélyes határában megépülő létesítményében.

A cég képviseletében Szanyi Gábor adott tájékoztatást a beruházás méreteiről. Az ügyvezető elmondta, első ütemben 100 főnek kívánnak munkát biztosítani, ám hosszabb távon 250 fő foglalkoztatására törekednek.

Az üzemcsarnok homlokzatának látványterve

A kormányzati- és EU-s támogatással létrejövő közel 3 milliárdos beruházás célja egy olyan modern ipari környezet létrehozása, ami a hozzáadott érték megjelenésével jövőképet, megélhetést nyújt az itt élők számára.

Polics József polgármester fontos eseménynek nevezte a munkálatok megkezdését, hiszen egy hosszú előkészítő szakaszt követően olyan termelőegység jön létre városunkban, amely 100 főnek biztosít majd munkahelyet.

A leendő üzem helyszíne

„Az önkormányzat feladata vállalkozások segítése, a beruházások ösztönzése. Komló befektetést támogató feltételek megteremtésével segítette elő a munkahelyeket létrehozó beruházás megindulását” – hangsúlyozta a polgármester. Hozzátette: „Örülök, hogy ismét egy közeli vállalat telepszik meg városunkban, bizonyítva azt, hogy Komlón érdemes befektetni”.

Az üzemcsarnokban bádogosipari termékek, illetve olyan gépalkatrészek készülnek majd atomerőművek, olajipari cégek számára, ahol a minőségnek különösen nagy jelentősége van.

A beruházás a tervek szerint jövő év végére készül el.

A CAADEX termékeinek 80%-át Svájc, Németország, Szlovákia, Csehország területén értékesíti. A komlói beruházással Hollandia és Dánia piacát is szeretnék célozni.