Elérte a felújítási hullám a Függetlenség utcát. Az említett területen iskola, óvoda és bölcsőde is található, így a város egyik legfrekventáltabb területéről van szó. Az egyirányú utcában első lépésben a parkolóhelyek számát bővítik.

A tervek szerint – a „piros erkélyes” háztól indulva a bölcsödéig -, a menetirány szerinti jobb oldalon mintegy 200 méter hosszan megszüntetik a járdát, helyére az utca teljes hosszában 43 gyephézagos parkolót alakítanak ki. Az utca elején hét merőleges parkolóval, azt követően párhuzamos parkolókkal bővül a helyek száma. Ezzel létrejön egy kétoldalú parkolási rend, és marad az egy forgalmi sáv.

Az önkormányzat saját forrásból kezd a tereprendezésbe, hiszen egy korábban elnyert pályázatnak köszönhetően a Szilvási Általános Iskola udvarán egy kézilabda munkacsarnok építése fog elindulni a jövőben, amely a későbbiekben aszfaltozási munkálatok is von maga után.

A terület újragondolása érinteni fogja az Alkotmány utca páros oldalán élőket is. Az elmúlt években minden háztömb között a keleti lépcsősort újították meg korláttal, rendes lépcsőzettel. A terv az, hogy a nyugati lépcsősorokat felszámolják, ezt állapotuk is indokolttá tette már. A megmaradt lépcsősorok Függetlenség utcai becsatlakozásánál betonos, illetve járdalapos átkelőhelyet hoznak létre a biztonságos gyalogos forgalom számára.

További változás, hogy az említett tömbökben élők a szemetet a későbbiekben az Alkotmány utcai konténerekbe tudják majd lerakni, hiszen a Függetlenség utcában – az új parkolók miatt – a kukákat „felszámolja” az önkormányzat.

A kivitelezőnek másfél hónap alatt kell elvégezni a munkákat.