A Komlói Rendőrkapitányság állományának munkatársai is köszöntötték a buszvezetőket és az árufuvarozással foglalkozó gépjárművezetőket a Közlekedési Kultúra Napján.

Hétfőn az ország szinte valamennyi nagyobb településén tartottak flashmob-szerű megmozdulást a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából.

Az országos felhíváshoz kapcsolódtak – a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság koordinálásával – a komlói rendőrök is, akik az autóbusz-pályaudvaron tapssal ismerték el a tömegközlekedésben és árufuvarozásban dolgozók vészhelyzet idején is kiemelkedő munkáját. A rendőrség munkatársainak akciójához csatlakoztak az pályaudvaron tartózkodó utasok is.

A szaktárca és társszervezetei a civilekkel karöltve először 2015. május 11-én kezdeményezték „A Közlekedési Kultúra Napja” című esemény megtartását. Az esemény hagyománnyá vált, és azóta minden évben a hazai közlekedési kultúra és biztonságos közlekedés ügye iránt elkötelezett partner-szervezetek, az ország különböző pontjain figyelemfelhívó, tanulságos rendezvényeket tartanak.