Két pályázat segítségével újítja fel az önkormányzat a hajléktalanszállót. Az egykori felvonulási épület hosszú ideje a fedél nélkül maradottak otthonává vált. A munkálatok lassan befejeződnek, a héten a műszaki átadására is sor került.

Hamarosan visszaköltözhetnek a felújított szállásra a Pécsi úti szociális otthonban ideiglenesen elhelyezett hajléktalanok. A korábban megállapított április végi határidőt tartotta a kivitelező.

„Örülök, hogy ismét egy komlói vállalkozót tudtunk megbízni a munkálatok elvégzésével és külön öröm számomra, hogy kiváló minőségben készült el a rábízott munka” – kommentálta a látottakat Polics József polgármester a bejáráskor.

A fejlesztésnek köszönhetően, megoldódott az épület vízszigetelése, nyílászárócseréket végeztek el, új fűtési rendszert építettek ki, valamint teljes gépészeti és szakipari fejlesztésen esett át az épület belseje, ahova jövő héten vissza is költözhetnek lakói.

Az építkezés kívül folytatódik: hőszigetelést kap az ingatlan, a mai modern elvárásoknak megfelelően pedig napelemeket telepítenek a tetőre. Továbbá a napkollektorok a melegvíz előállításába segítenek be. Az utolsó simítások egyike a kerítés és az udvar rendbetétele lesz.

A műszaki átadáson részt vett Jégl Zoltán, a Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzat Társulás elnöke, önkormányzati képviselő, aki megelégedéssel nyugtázta, hogy a felújítást követően méltó körülmények között élhetnek az itt fedélhez jutó nehézsorsú komlói polgárok.