Újabb lehetőséggel bővül a szabadtéri sportok tára a városban. Ezúttal a gördeszkások és a BMX-esek találhatják meg számításaikat Komlón. Fotó: Egy másik településen már megvalósult park

A korábbi években többen is megkeresték a városvezetést, hogy a görparkokban űzhető sportok szerelmesei az utcára vagy az általuk „házilag” kialakított pályákon tudnak csak hódolni kedvtelésüknek. Ekkor döntött az önkormányzat, hogy kialakít egy görparkot a Közösségek Háza mögötti bitumenes részen.

Az időközben elnyert pályázatnak köszönhetően most megvalósulhat az objektum, melyben egy korlát, egy lépcsős piramis és két negyedív kap helyet. A cél, hogy a fiatalok közösséget építve, kulturált körülmények között űzhessék kedvenc sportágukat.

Az esti használatot napelemes közvilágítás teszi lehetővé, a komfortot padok és szeméttárolók kihelyezése biztosítja.

A parkban oktatótáblát is felszerelnek, amely a szakszerű és biztonságos használatára hívja fel a figyelmet. A beruházásnak eszközfejlesztés is eleme, ennek köszönhetően 15 gördeszka áll majd a sportot művelők rendelkezésére.

A projekt jelenleg a közbeszerzési eljárás fázisában van, a tervek szerint legkésőbb ősszel elkészül Komló első BMX- és gördeszka parkja.