Akár még a Crvena Zvezda – játékosaival is találkozhatunk két év múlva a Bányász 100 éves történelmére emlékező programokon.

Megkezdte munkáját a képviselő-testület által létrehozott munkacsoport, amely a Komlói Bányász SK centenáriumi programsorozatát készíti elő. Az 1922-ben létrejött sportkör 2022-ben ünnepli 100 éves fennállását. Ebből az alkalomból nagyszabású rendezvénysorozattal kíván emlékezni a város az évszázad komlói sportéletére, kimagasló sikereire.

A munkacsoport tagjai közül (Stier József, Grünwald Géza, Ordas Miklós, Polics József, Kispál László – a szerk.) Kispál László alpolgármestert értük el az első egyeztetést követően. Az egykori válogatott atléta elmondta, hogy a csoport létszáma a későbbiekben vélhetően bővülni fog, hiszen a rendezvények szervezésében, lebonyolításában többen is részt vesznek majd.

Az elképzelések szerint a centenáriumi ünnepségsorozatra egy közel 400 oldalas kiadvány jelenik meg, felölelve a hátrahagyott száz évet. Kispál László elárulta, a körvonalazódó tervek között szerepel az is, hogy a belgrádi Crvena Zvezda néhány játékosa – emlékezve az 1971-es KEK-mérkőzésekre – meghívást kap a rendezvénysorozatra.

A program természetesen még nagyon képlékeny, az ugyanakkor biztosra vehető, hogy 2022. augusztus 20-tól 7-8 napon keresztül minden a sportról fog szólni Komlón.