Eseménydús és eredményekben gazdag tanévet tudhat maga mögött a PSZC Komlói Szakgimnáziumának (volt Kazinczy) közgazdasági és kereskedelmi szakiránya. Az őszi tanévkezdéstől kezdve a diákok és felkészítő tanáraik nemcsak az aktuális tananyaggal ismerkedtek, hanem fejest ugrottak a gazdasági-, pénzügyi-, európai uniós témájú versenyekbe is, melyeken kiemelkedő eredményeket értek el. Felkészítő tanáraik Katzer Beáta, Kovács Nóra és Bekéné Szemán Ildikó voltak.

A Pénzsztár versenyen megyei döntőbe jutott két 10. B osztályos csapatunk. Dobogós, harmadik helyezést ért el a Maradék csapata (Boros Bálint, Erdélyi Alexandra, Ignácz Laura, Silye Alexandra), ötödik helyezést a Bajnokok csapata (Gyarmati Catherine, Horváth Dorottya, Mihálovics Martin, Szakala Réka).

A 4 FOR EUROPE Európai Uniós témájú, középiskolai versenyen szintén brillíroztak diákjaink. A selejtezők során kreatív videoklipp készítéssel, esettanulmányok megoldásával, tesztekkel találkozhattak a tanulók. Itt regionális döntőbe jutott és az előkelő 4. helyen végzett az Európai Uniós Naplopók csapata (Benke Tibor, Kónya Zoltán, Papp Richárd, Sike Csaba), a régióban 9. helyezést ért el a Bajnokok csapata (Gyarmati Catherine, Horváth Dorottya, Mihálovics Martin, Szakala Réka). Felkészítő tanáraik Katzer Beáta és Kovács Nóra.

A Cégre fel! esettanulmányi verseny budapesti, Graphisoft parkban megrendezésre kerülő, országos döntőjébe jutott a 12. A osztályból Fábrik Balázs, Pozsgai Veronika, Tóth Beatrix, akik online tanítással kapcsolatos ötletükkel a 4. helyezést érték el. Felkészítő tanár Katzer Beáta.

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőjén a második online fordulóba, majd a regionális középdöntőbe jutott a két, 10. B osztályos csapatunk. A regionális döntőket április, május hónapban online rendezik. Felkészítő tanár Kovács Nóra.

Immár öt éve annak, hogy iskolánk a Pénzhét kezdeményezése mellé állt, melynek küldetése, hogy gazdagítsa az iskolás korú gyermekek pénzügyi ismereteit. Ezért március első hetében minden komlói általános iskolába ellátogatunk, amikor is egy-egy újabb, mindennapi életünket is érintő pénzügyi témával (az idei évben a biztosítások témakörével) ismertetjük meg a tanulókat. A tapasztalatok alapján elmondható, hogy az általános iskolák is szívesen működnek együtt velünk és saját diákjaink is segítenek ebben a feladatban, hiszen Katzer Beátát és Kovács Nórát gazdasági szakos tanulók kísérték el a pénzhetes órákra.