A Petőfi tér és környezetének felújítása a teniszklub épületét is érintette. A Móricz Zsigmond utcai létesítmény műszaki átadásán jártunk.

A kökönyösi teniszcentrum valamikor a komlói bányavállalatok és helyi cégek közreműködésével épült társadalmi munkában.  Az önkormányzat tulajdonában lévő komplexumot a Komlói Tenisz és Sí Klub működteti.

Az 1980-as évek elején megépült klubház a projektnek köszönhetően teljes egészében megújult. Leginkább szembeszökő változás a terasz beépítése, melyről nagy üvegablakokon keresztül látni le az alsó pályákra.  Az épület energiaigényét a pergola tetejére telepített napelemek biztosítják, amely megfelel az alapenergetikai követelményeknek, hiszen egyben teljes víz- és hőszigetelésen, illetve fűtés-korszerűsítésen is átesett a klubház.

„Mint számos létesítményhez a városban, ide is telepítettünk napelemeket, hogy gazdaságosabbá váljon az épület fenntartása. A termelt villamos energia nemcsak a világítást táplálja, hanem az elektromos áram által működő fűtésrendszert is”– részletezte az energetikai jellemzőket Polics József polgármester.

A kétszintes épület emeletén közösségi tér kapott helyett egy kisebb konyhával, alul kulturált, zuhanyzóval ellátott vizesblokkok várják a férfi és női teniszezőket.

A projekt részeként eszközfejlesztésre is sor került. Az egyesület hamarosan átveheti az új ütőket, hálókat, a labdaszedőeszközt és a pálya karbantartásához szükséges hengert.

A komplexum környékének tereprendezése jól halad, az új kerítés mellett a nagy kaput is lefestették.

“A korábbi pezsgő teniszéletet szeretnénk feléleszteni a megújított környezettel. Megteremtettük a feltételeket, hogy iskolások és az idősebbek is kulturált körülmények között próbálhassák ki ezt az egykor Komlón is népszerű sportot” – vázolta a beruházás egyik legfontosabb célját Polics József.