Még a veszélyhelyzet kihirdetése előtt írták alá a szerződést a kivitelezővel, így a Városi Sportközpont leállását követően – zárt ajtók mögött – megkezdődhetett a múlt századot idéző vizesblokkok elbontása.

„Az idei évben harmincöt éves sportcsarnokot több lépésben újítja fel az önkormányzat. A tető, az emeleti öltözők, a küzdőtér és a világítástechnika korszerűsítése után az intézmény „szégyenfoltjának” számító alagsori, retro vizesblokkokat is modernizáljuk idén tavasszal – fogalmazott markánsan a munkálatokkal kapcsolatban Polics József polgármester.

Csak az élvonalban játszó kézilabdacsapatunk jóvoltából az ország valamennyi szegletéből rendszeresen érkeznek hozzánk; nem beszélve az intézményben otthonra találó kolbásztöltő fesztiválról vagy éppen egy idősek napi koncertről, amely ugyancsak telt házas programnak számítanak.  Nem mindegy tehát, hogy milyen szájízzel gondolnak vissza városunkra a vendégek.

Évtizedes adósságot törleszt most az önkormányzat a Komló Sport Kft-n keresztül a Magyar Kézilabda Szövetséggel kooperálva. A szövetség közel 90 millió forintos beruházásába Komló Város Önkormányzata 21 millió, a Komlói Fűtőerőmű Zrt. 5 millió forint önrésszel járult hozzá.

Polics József a kivitelezők kapcsán ismét örömét fejezte ki, hogy a munkálatok felét helyi vállalkozók tudják elvégezni. A nézőteret még nem érte el a felújítási hullám, de a következő időszakban már annak a rendbetétele következhet.

A vizesblokkok modernizálása mellett gépészeti és szakipari fejlesztéseket is végeznek az intézményben. Mayerhoff Attila, a Komlói Fűtőerőmű Zrt. igazgatója elmondta, az emeleti vizesblokkok is megújulnak. Az új szaniterek, vezetékek beépítése és a csempézésen túl  az emeleti előtér padlóburkolása is ebbe a beruházásba tartozik.

A tervek szerint július végére végeznek a munkálatokkal.